MarkvanderMolenIn 2006 begon ik als producer en vormgever bij het inmiddels gestopte KinkFM. Destijds bestond de vaste groep medewerkers uit een groepje van ongeveer 9 man. Nog geen 2 jaar later was die groep dusdanig veranderd en uitgebreid, dat het belangrijk werd om met z'n allen één specifieke richting in te gaan. In de jaren daarvoor was coaching bij KinkFM haast ondenkbaar, omdat een strak keurslijf en het hanteren van regeltjes alles was wat we juist niet wilden uitstralen. Uiteindelijk kregen we te horen dat onze radiocoach Pierre Papa zou worden.

De verhalen die over radiocoaches en begeleiders de ronde gaan, is dat ze zonder rekening te houden met individueel talent iedereen hetzelfde willen laten klinken. Bij de kennismaking met Pierre werd echter meteen duidelijk dat hij zijn manier van coaching volledig afstelt op de persoon waarmee hij moet werken. Je sterke kanten worden nog sterker en je zwakke kanten worden verbeterd of simpelweg geschrapt. Als een specifieke eigenschap niet in je zit, waarom dan geforceerd radio zitten maken? De werkwijze van Pierre is erg relaxed en motiveert je om te zorgen dat hij bij de volgende coaching sessie minder te zeuren heeft!

Als je van een lokale omroep meteen doorstroomt naar de DJ-stoel van een landelijk station, dan heb je nog veel te leren op het gebied van radiobasics. Dankzij Pierre ben ik sterker geworden in het opbouwen en uitbeelden van een verhaal. Ook het organiseren en structureren van een radioprogramma was iets waar ik totaal geen kaas van had gegeten. Pierre was ook nooit te beroerd om, naast de gebruikelijke coaching, ook regelmatig buiten de coaching om naar een uitzending van me te luisteren en daar kleine tips bij te geven.

 

Mark van der Molen

DJ bij 3FM
Maandag t/m vrijdag Mark + Ramon van 16:00-18:00 uur.

 

Mark van der Molen (DJ 3FM),