lindo-duvallPierre Papa was ooit (begin jaren 90) mijn inspiratie om van radio mijn beroep te maken. Ik luisterde vaak ’s nachts naar Pierre op Radio 3 en heb hem toen ook wel eens gebeld. Na afloop van één van die gesprekjes zei hij: “dat soort jongens als Lindo moet je altijd in de gaten houden, die zouden nog wel eens ver kunnen komen”. Op dat moment was dat misschien nog niet helemaal duidelijk en zei hij het vast ook om mijn aankondiging aan te dikken, maar voor mij was het de vonk!

Sinds Pierre is begonnen met coachen heb ik een aantal sessies met hem gedaan. Voor Pierre had ik al zeker 4 andere coaches gehad, dus ik had wel wat vergelijkingsmateriaal. Ieder had zijn eigen pluspunten, maar de troef van de werkwijze van Pierre is dat hij altijd uitgaat van wat er voor talent in een DJ aanwezig is, dat probeert hij te versterken. Hij zal waarschijnlijk ook best dingen in iemand herkennen waar zijn/haar kracht niet ligt, maar dat zal hij verder niet benadrukken of proberen te verbeteren. Beter is het dus om te focussen op de krachtige punten van een DJ en die proberen te versterken en vergroten.

Pierre heeft mij bijvoorbeeld verder geleerd om nog authentieker te zijn dan ik al was. Soms is het niet erg om even helemaal jezelf te zijn on-air, über persoonlijk en daarbij dan ook even geen muziek of bedje op de achtergrond te horen.

 

Lindo Duvall

DJ bij Radio Veronica

Lindo Duvall (DJ Radio Veronica,