Alleen in Van Dale is Pierre Papa nog geen synoniem voor de radio. Pierre heeft geen passie voor radio, Pierre is radio. Hij noemt zich radiocoach, ondanks dat ik het nogal een stoffig woord vind, vind ik dat Pierre met deze benaming zichzelf dan ook te kort doet. Alles wat er in mijn hoofd om het woord coach heen hangt is Pierre niet! Pierre is een “coach” die je niet vertelt wie je moet zijn en wat je moet zeggen. Hij laat het je zelf uitzoeken.

Prioriteit numero UNO, jij en jouw eigenheid. Pierre zal het alleen maar aanvullen met informatie, die hij met zoveel plezier en passie brengt dat het bijna te vergelijken is met sluipreclame. Maar op het moment suprême realiseer je je pas hoeveel deze man je stiekem tussen al het plezier door heeft geleerd. Maar onthoud het beste is niet goed genoeg, want het kan altijd nog beter.

Pierre houdt je scherp en helpt je naar een hoger level, zodat je niet alleen jezelf, de luisteraar maar ook hem iedere keer opnieuw kan verrassen. En verrassen hoeft niet zijn stijl of voorkeur te zijn. Wekelijks heb ik mijn eigen column op ZTACK en ondanks dat Pierre het niet altijd eens is met mijn felle meningen en uitspraken zal hij altijd achter mij staan en mij helpen een nog betere show en column neer te zetten. En dat vind ik persoonlijk toch wel meer waard dan dat stoffige woord “coach” ooit kan omvatten.

 

Kyra Kay ,