Het moet een regenachtige zaterdag in de herfst van 2007 geweest zijn. Mijn eerste sessie met Pierre. Die keer was voor mij de eerste keer dat ik feedback kreeg op mijn radiokunsten. Ik was behoorlijk nerveus maar na enkele minuten had ik in de gaten dat ik te maken had met een man die evenals mijn eigen persoon, grenzeloos verliefd is op het medium dat radio heet.

Pierre is iemand die je kennis laat maken met alle facetten die een radiomaker in zich moet hebben. Zonder daarbij dwingend te worden en je allerlei onzin op te leggen. Pierre liet mij bijvoorbeeld kennismaken met dingen waar ik nog nooit van gehoord had: introjocking, afbakening door gebruik van vormgeving, less is more en meer van die soort dingen.

Ik ben er van overtuigd dat iedere jonge en zichzelf bekritiserende jock baat heeft bij de leerzame sessies van Pierre. Zonder dat je in een bepaalde vorm wordt gegoten die misschien niet goed voor je is, kom je elke keer 100% zelfverzekerd een sessie uit. Waarschijnlijk maar met een reden. Radio moet radio zijn.. en dat hebben ze bij radiocoach goed begrepen!

Barend van Deelen
Deejay Radio538 19:00-22:00 uur

 

Winnaar Marconi Award Aanstormend Talent 2012

Barend van Deelen (DJ Radio538),