Mijn radiojaar in een notendop

 

Mijn radiojaar in een notendop.

In januari stopte ik met Crush Radio, The Talentstation. Het succesvolle talentenproject dat ik samen met Philipjan de Winter had opgezet in 2013. 17 van de 20 talenten hebben we een zetje in de goede richting kunnen geven, ze stroomden zowel voor als achter de schermen door naar: Radio 538, Slam, Radio10, 3FM, Radio Veronica, Radio1, FunX en Dolfijn FM (Curaçao) Ook werden nog een paar talenten ondergebracht bij KX Radio. Ook Philipjan dankt zijn baan als fulltime producer bij radio538 aan een goed verlopen stageperiode via Crush. Hij produceert bij de Frank en Vrijdagshow en valt regelmatig in bij Evers Staat op en de Coen en Sandershow. Prachtig toch?! En er komen er nog een paar aan uit de Crush-hoek die binnen een paar jaar op de landelijke radio ook ‘on air’ zijn doorgestroomd, geloof mij maar. Crush is niet meer, de kosten waren hoger dan de opbrengsten, een zakelijke beslissing dus. NPO_Radio_1_logo_2014

Dit jaar kwamen er voor Radiocoach 2 grote nieuwe opdrachtgevers bij, NPO Radio 1 bijvoorbeeld, daar mag ik de nachttalenten coachen in het zelfschuiftraject dat ik samen met Ericsson Broadcast service mag begeleiden. Ik bewaak de inhoud en de presentatiekant van hiervan. De NPO was heel tevreden over een soortgelijk traject voor NPO Radio 4, een jaar eerder en vroeg mij ook deze keer weer, ben er trots op. De andere grote opdrachtgever was Rinkeldekinkel/Radio Veronica. Ik mag de gehele crew maandelijks evalueren en coachen. Is fantastisch om te mogen doen want het zijn zeer talentvolle en passievolle radiomakers.

Ook dit jaar heb ik weer wekelijks bij Radio 538 mogen coachen, van de jongen talenten in de nacht tot sommige airpersonalities die overdag te horen zijn. Al sinds 2011 ben ik hierbij betrokken en sinds 3 jaar als vaste coach, ben hier ontzettend trots op. Sinds vorig jaar doe ik ook sessies bij zusterstation Slam, ook van de 538 Group. Een broeinest van nieuw talent is dat, waar het soms genoeg is om te inspireren. Die vrijheid die de makers daar hebben zorgt voor veel moois op zender en daarbuiten, zoals online.

Radio 538

Radio 538

Dit jaar deden we bij Radiocoach 2 Webinars over radio, sloeg heel erg aan in de radiowereld en was bovendien gratis te bekijken en na te kijken via het Youtube-kanaal van Radiocoach. Komen we in 2016 mee terug. Tot slot sluit ik het jaar af met een nieuw digitaal radioplatform: www.radiotalenten.nl , op initiatief van mij en Rob Stenders. We willen nog meer eigenzinnig radiotalent boven krijgen en helpen naar een professionele radiobaan. Ook coachen we onervaren en ervaren radiomakers van lokale of regionale radiostations, met masterclasses. In 2016 zijn er nog veel meer plannen!  Tot slot deed ik samen met Pieter jan van Wijngaarden van Kessels & Smit corporate radioshows voor bedrijven en instanties. Leren, innoveren en een inhoudelijk goede radioshow neerzetten met de medewerkers. Compleet met vormgeving, eigen playlists en gasten en bellers. Deze producties gaan we ook in 2016 weer doen. Iedereen met wie ik zo fijn samenwerkten in 2015 alsmede de geïnteresseerde lezer van deze blog, wens ik fijne feestdagen toe en een fantastisch 2016. Leve de radio!

Pierre

Comments are closed.