Klaarstoomcursus radiopresentatie

In de afgelopen maanden heb ik weer radiomakers mogen klaarstomen voor het grote radiowerk. In opdracht van VARA/BNN en op aanvraag van Milouska Meulens zelf mocht ik de gloednieuwe presentatrice van Vroege Vogels op NPO Radio 1 begeleiden. In de zomer heb ik oefensessies gedaan in de Radiocoach-studio. Milouska heeft jarenlange ervaring als tv-presentator van het NOS Jeugdjournaal en is sinds september de vaste radiohost van Vroege Vogels, samen met Menno Bentvelt. Omdat radiomaken  echt anders is dan tv maken besloot Milouska , op advies van collega's ,mijn hulp als radiocoach in te schakelen. Het was mij een groot plezier, vooral haar snelle groei was een genot om mee te maken.

150px-milouska

In opdracht van omroep POWNED en op uitdrukkelijk verzoek van kersverse radiomaker Erik de Vlieger mocht ik in september deze nieuwe host van de NPO Radio1-nachtshow Opvliegers op 1 een spoedtraining geven.

grootfoto_gr

Deze oefensessies vonden plaats in de Radiocoach-studio. Ook producer Vera Verzijl van POWNED was hierbij aanwezig. De uitdaging voor mij als radiocoach was om ondernemer en kleurrijke persoonlijkheid Erik de Vlieger authentiek en presentatietechnisch strak te laten performen. Het werd coachen met een grote C want Erik had geen radio-ervaring en is van nature meer dan kritisch op alles en vooral op zichzelf. Het werden fantsatische sessies en Erik schoof zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken:

 

 

 

Comments are closed.