2017 was een mooi en gevarieerd jaar voor Radiocoach.

Was weer een boeiend jaar voor mij , vol coachingsessies met toptalenten, jong en minder jong en met inspiratie aan beide kanten. Voor mij als coach is het allerbelangrijkste om meer uit talent van iemand boven te halen en om de juiste sleutel te vinden bij het betreffende individu. Radio maken is een vak maar het vak vult iedere radiomaker op zijn eigen manier in. Met inmiddels bijna 15 jaar ervaring als talent - en Radiocach leerde ik dat als je iemand een spiegel wil voorhouden je ook altijd moet open staan voor de creatieve wijsheden van het talent in kwestie. Dat zorgt uiteindelijk voor de beste en soms zeer verrassende resultaten.

 

Dan een kleine terugblik naar 2017. Ben er trots op dat Radiocoach en Talpa Radio het samenwerkingsverband verder uitbreiden. Waar ik als radiocoach al 6 jaar betrokken ben bij de begeleiding en coaching van On Air talenten op Radio 538 ben ik vanaf nu ook inzetbaar op alle andere radiostations van Talpa Radio/ Talpa Network, het grootste entertainmentbedrijf van Nederland. Van Radio 10, Radio Veronica tot XM The Talentstation. Bij het laatste station word ik vooral betrokken bij degenen die door gaan stromen naar de nacht op Radio 538. Dat trapje is weggelegd voor de talenten die zich het best ontwikkelen op XM. Ook word ik door gevorderde toptalenten als Ivo van Breukelen en Barend van Deelen met enige regelmaat gevraagd om als klankbord te fungeren, altijd een groot feest om te mogen doen en dankbaar voor het gestelde vertrouwen in mijn diensten. Zijn vaak toch details die het verschil maken op het hoogste niveau. Beiden gaan als een speer, Ivo heeft een splinternieuwe avondshow en presenteert ook De Top 40 op zondagmiddag en Barend scoort hoge cijfers op zaterdag en zondagmiddag tussen 12 en 15 uur.

Barend van Deelen

Trots ook dat ik dit jaar een klein steentje heb mogen bijdragen aan het succes van De Wild In De Middag op NPO Radio2. Ruud en zijn topteam scoorden in de laatste meting in december de best beluisterde middagshow van Nederland in leeftijd 10+. Dit is echt heel knap binnen een tijdsbestek van nog niet eens een jaar. Ruud heeft zich keihard teruggevochten door heel hard te werken en weer vanuit zijn gevoel radio te maken. Met ook dank aan de KRO NCRV, Ruud’s werkgever en mijn opdrachtgever die vertrouwen gaven en medewerking verleende om deze radioshow en Ruud te laten groeien. En bovenal de luisteraars van NPO Radio2, die weer massaal inschakelen. Het afgelopen jaar deed ik evaluaties met het hele team en 1 op 1 sessies met de sidekick Cielke. In januari bouwen we weer verder want hoe lekker die luistercijfers ook mogen voelen, er valt nog zeker te ontwikkelen op details. Nu alweer zin in.

Ruud de Wild

Cielke Cijben

Martijn Bruggeman

En dan was ik in oktober nog in Manchester voor de coaching van talenten bij Key103 en de Bauer Media Group, 1 van de grootste radiogroepen van Groot-Brittannië, o.a. Kiss FM valt onder deze radiogroep. Key 103 is gevestigd in de culturele buurt Castlefield en het gebouw was vroeger een loods. Naast meerdere radiostudio’s en back-ups zetelt hier ook de landelijke nieuwsredactie van de Bauer Group, het eigen nieuwsbedrijf dat alle eigen lokale en landelijke radiostations ieder uur voorziet van radiobulletins. Sophie Wright is radiojock bij zowel Key103 als op de landelijke Bauer stadions en maakt de late avondshow (22-01 uur). Ik begeleid haar al sinds de zomer. Multimediaal toptalent dat naast 6 dagen in de week live radio maakt ook minimixen in elkaar sleutelt en ook regelmatig in clubs draait. Onlangs nog in Dubai trouwens. Sophie gaat landelijk in de UK ook nog doorbreken, mark my words. In de authentieke Britse pub naast het radiogebouw had ik erna ook nog een hele vruchtbare en inspiratievolle meeting met de programmadirecteur. Onder het genot van een heerlijke pint nog een constructieve discussie gehad over het radiovak nu en in de toekomst. Al met al een geslaagd debuut voor mij als radiocoach in de UK, trots op.

Sophie Wright

In 2017 stroomden 3 talenten van Radio 538 en XM ook nog door naar vaste timeslots op Radio 538. Chantal Hutten, Anoul Hendriks en Bas Menting. Met alle 3 doe ik sessies.  Bas gaat naast zijn pre-ochtendshow (ma t/m vrijdag 04;00 – 06:00) ook nog zondagochtend 08:00 -12:00 doen. En op de valreep van 2017 werd bekend dat hij voor de tweede keer genomineerd is voor de prestieuze vakprijs Marconi Award Aanstormend Talent, zeer verdiend! Chantal scoutte ik 3 jaar geleden voor Crush Radio (mijn eigen talentenstation en opleiding destijds) en is op weg om de eerste succesvolle vrouwelijke jock op Radio538 te worden. Anoul werd door Jantien van Tol van XM en mij al opgemerkt toen hij nog op KX zat in 2015. Zijn enorme drive is geweldig en de groei die hij doormaakt in korte tijd is veelbelovend. Bas is inmiddels al niet meer weg te denken bij Radio 538, hij valt op door creativiteit en originaliteit en is een echte entertainer. Zowel Bas, Anoul als Chantal zouden wel eens het nieuwe geluid van 538 kunnen zijn over een jaar of 5. Bij XM The Talentstation (ook van Talpa Network) zitten ook nog een paar opvallende talenten, o.a. Joris Klokkers. 19 jaar en is na een voortraject bij Radiocoach in de kijker gekomen van de Talpa Radiocampus.

Chantal Hutten

Bas Menting

Anoul Hendriks

. .

Joris Klokkers

Met de webshop van Radiocoach gaat het ook goed, in het eerste jaar heb ik al vele talenten mogen coachen, lokaal, regionaal en landelijk. Allen maakten hoorbaar grote vorderingen, ieder op zijn eigen level. Tof om te mogen doen en geweldig dat allen op eigen initiatief die sessies bestellen op de site van Radiocoach.

Verder ben ik trots op de sessies met Lars Boele en ochtendteam van 100%NL en met Koen Hanssen en zijn middagteam, ook op 100%NL. Hun shows bereikten meer luisteraars dan voorheen en dat is heel knap omdat het station beperkingen kent in kavelvrijheid.

Lars Boele

Koen Hansen

En in opdracht van BNR Nieuwsradio deed ik personality coaching met presentator Jan Postma en de economie duider Thom Opheijkens. 1 op 1 sessies die we hielden in de Radiocoach-studio op het Mediapark in Hilversum. Prachtig om dit te mogen doen.

Jan Postma

Thom Opheikens

Robert Denneman

Ron Lemmens

Dan mocht ik voor de online radiostations van De Radiofabriek coachingsessies doen met presentatoren Robert Denneman en Ron Lemmens, van All Sports Radio en Traffic Radio. De (online) Radiofabriek

Tot slot nam ik dit jaar voor het eerst podcasts op in de Radiocoach-studio. De Radiopodcast van Herbert Codée, waar ik naast de techniek ook een nieuws en opinie rubriek doe. Prachtig dat De Radiopodcast van Herbert al binnen 1 jaar een begrip is geworden in radioland.

Ook de mediapodcast Station Media is onder techniek en productie van Radiocoach, Ludoo de Boo en Heiko Bleeker (van Media Adviesbureau Station 10) presenteren dit.

De Radio Podcast     Station Media

2017 was voor mij een prima radiojaar en 2018 belooft nog mooier te worden. Op naar een nieuw jaar en hopelijk met veel mooie, bijzondere en leuke radio voor iedereen die van de radio houdt. Voor wie gebruik wil maken van mijn diensten als radiocoach, neem eens een kijkje op deze website en mocht je op zoek zijn naar een geschikte radiostudio om je podcast op te nemen, mail mij even, dan drinken we vervolgens een kop koffie om alle mogelijkheden door te nemen. Ik wens je alvast een geweldig nieuw radiojaar toe en privé alle liefde en geluk van de wereld.

Pierre

Comments are closed.